top of page

Mentorointi – suurin intohimoni

...tarinalleni jatkoa...

Mistä kaikki alkoi:

Loppuvuodesta 2014 olin ollut työttömänä jo useamman kuukauden ja valmistuin AMK:sta työttömäksi – ja se oli aivan hirveää. Vielä muutaman kuukauden valmistumiseni jälkeen etsin töitä hyvinkin aktiivisesti (eli miltei vuoden yhteensä), kunnes vihdoin natsasi. Aloitin suomalaisen ohjelmisto-startupin markkinointipäällikkönä maaliskuussa 2015. Voit ehkä kuvitella, kuinka onnelliseksi se voi ihmisen tehdä niin pitkän työttömyyden ja kovan yrittämisen jälkeen!

Loppuvuonna 2015 törmäsin random-kaverin FB-tykkäyksen kautta Suomen Mentorienmentorihakuun. Rakastuin ohjelmaan ja sen ydinajatukseen heti: "Jokainen tarvitsee jonkun, joka uskoo häneen". Hain vapaaehtoiseksi mentoriksi siltä istumalta.

KUINKA PALJON MENTOROIN:

Aloitin mentoroinnin 2016. Siitä lähtien minulla on ollut 3 "kokoaikaista" mentoroitavaa eli aktoriaSuomen Mentorien kautta ja 2 sen ulkopuolelta.

Kaikkien heidän unelmansa on ollut sen elämän ensimmäisen vakkariduunin saaminen tai vaihtaa yhdestä työstä uuteen, mieluisampaan. Olen tavannut tosi paljon ihmisiä myös ihan kahvilla, kun tarve on ollut pikaisemmalle tsemppaukselle, sparraukselle tai CV:n tsekkaamiselle. Heiltäkin kuulen usein niitä hienoimpia uutisia sitten jonkin ajan päästä – töitä on saatu!

Mentorointityylini:

Mentorina olen hyvin konkreettinen ja kädet-saveen -tyyppi – ja aina ihan innoissani päästessäni kuulemaan uusien mentoroitavien tarinat ja saadessani mahdollisuuden auttaa!

Heidän tilanteestaan toki riippuu, millaista tukea tarvitaan, mutta usein koulusta pian valmistuvan tai työttömän suurin tarve on työpaikan saaminen ja silloin autan heitä saavuttamaan nimenomaan sen.

CV & Linkedin:

Yleensä hyppäämme mentoroitavieni kanssa heti CV:iden ihmeelliseen maailmaan: rikotaan myytit siitä, mitä on mahdollisesti netistä CV:istä lukenut, mietitään kuinka ilmaista vahvuudet napakasti, sanallistaa osaaminen ja niiden taitojen tunnistaminen, joita aikaisempi työ-/koulukokemus on heille opettanut. Sama pätee tietysti LinkedIniin.

Työhakemukset:

Alamme yleensä myös heti mallata sitä, kuinka vastata työpaikkailmoituksiin niin että työnantajalle on selvää, A) miksi haet tehtävää, B) mitä sinulla on tehtävään ja työyhteisölle annettavaa ja C) miksi juuri sinut pitää valita. Työhakemusten kirjoittaminen on taitolaji ja siinäkin tulee paremmaksi jokaisen lähetetyn hakemuksen tahtiin. Minä autan näkökulmineni ja kokemuksineni, aktorini itse tekee työn, totta kai! :)

Unelmien tunnistaminen – ja tunnustaminen:

Jos mentoroitavani ei vielä tiedä, mitä hän haluaa tehdä, millaisia työpaikkoja hakea tai edes millaisia organisaatioita (toimiala, mammutti/startup, arvot jne) on olemassa, lähdemme liikkeelle hieman erilaisella lähestymistavalla.

Tällaiset solmut alkavat usein avautua keskustelun kautta; kyselen ja kuuntelen, kerron omia kokemuksiani (niistä aina tykätään paljon!), ja me vaan puhutaan, jolloin vastauksia alkaa pikkuhiljaa löytyäkin. Yleensä se vaatii vain sen yhden jonkun, joka tietää tilanteen ja sen mukanaan tuomat kysymykset – joku joka kuuntelee ja tietää vastausten lopulta löytyvän.

Mitä minä tästä saan:

Olen äärimmäisen etuoikeutettu saadessani mentoroida niin älykkäitä ja fantastisen lahjakkaita ihmisiä, jotka ovat vakavissaan sekä heidän uransa että henkilökohtaisen kehityksensä suhteen. Ja myös mä opin aktoreiltani ihan valtavan paljon! Parasta.

Tulokset:

Olemme saavuttaneet tosi hienoja tuloksia kaikkien aktorieni kanssa – kaikki ovat työllistyneet vakituiseen duuniin 3-6 kk päästä mentorointisuhteemme aloittamisesta. Ja tämän jälkeen olemme pysyneet läheisinä ystävinä, ja tämäkin on vain iso plussa. :) Voit lukea ensimmäisten aktorieni kokemuksista etusivulta klikkaamalla tästä.

Toivottavasti intohimoni mentorointia kohtaan välittyy sullekin – teen tätä niin suurella sydämellä ja rakastan jokaista sparraus-, tsemppaus-, CV:n ja työhakemuksen viilaussessiota!

-Pipsa

#mentorointi #aktori #työnhaku #CV #työhakemus #LinkedIn

Kuukauden postaus:
Viimeisimmät:
Arkisto:
Etsi tägeillä:
Tunnisteita ei vielä ole.
SEURAA:
  • Facebook mentori.pipsa
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram apipsa
bottom of page