top of page

Vieraskynä: Valintamme kohdistui sinuun – Löydä kesätyö 2018

Kesäkausi lähestyy! Apua. Ei vieläkään työpaikkaa tiedossa?

On totta, että monet palkkaukset kesäksi on tässä kohtaa jo tehty. Älä kuitenkaan hätäänny. Vielä ei ole liian myöhäistä. Ei kannata luovuttaa.

"Valintamme kohdistui sinuun" - tuo kaikkien työhakijoiden märkä päiväuni. Vieläkö se ehtisi osua sinun kohdallesi? Tsekkaa tästä blogista muutamat vinkit, joiden avulla unelmastasi voi tulla totta – jo tänä kesänä.

MATTIMYÖHÄSET KOHTAAVAT TYÖNHAUSSA

Työpaikkoja on vielä jaossa. Moni yritys herää hämmästyttävän myöhään siihen, että kesälomiin ei olla varauduttu ja tarvitaan joku tuuraamaan.

Hakiessani 15.5.2018 Oikotiestä hakusanalla kesätyö koko Suomen alueelta, löysin yhteensä 424 ilmoitusta. Hakusanalla summer job löysin puolestaan 202 ilmoitusta.

Tässä muutama sivusto, joista töitä voit vielä etsiä:

 1. Duunitori

 2. Oikotie

 3. Monster

 4. TE-palvelut

 5. The Hub

Kiinnostaisiko kenties harjoittelupaikka kesäksi? Palkka ei välttämättä päätä huimaa, mutta kannattaa miettiä, mikä on sinulle tässä kohtaa tärkeintä. Raha vai kokemus. Katso löytyisikö jo edellä listattujen lisäksi kiinnostavia paikkoja seuraavista portaaleista:

 1. Haaga-Helia

 2. Aarresaari

SOSIAALINEN MEDIA HYÖTYKÄYTTÖÖN

Kaipaatko pientä lisätienestiä? Kysele alueesi Facebook-ryhmissä mahdollisuutta koiranulkoilutukseen tai lastenhoitoavuksi. Voisitko auttaa taidoillasi myös jossain muussa?

LinkedIniä kannattaa myös ehdottomasti hyödyntää kesätyöhaussa. Jos et ole vielä liittynyt sinne, tee se nyt ja ala kasvattamaan verkostoasi. Voit laittaa LinkedIniin postauksen, jossa kerrot hieman itsestäsi ja että olet hakemassa kesäksi töitä.

Verkostojen voimaa ei kannata aliarvioida. Myös yrityksessä, jossa itse työskentelen eli TalentAdorella on löydetty sopiva työntekijä juuri yllä kuvailemani postauksen kautta.

MUUTOS SUUNNITELMIIN JA OSA-AIKAISTA TYÖTÄ HAKEMAAN

Oletko opiskelija? Etsitkö kesätöitä? Minulla on sinulle ehdotus. Lopeta kesätöiden hakeminen ja ala sen sijaan etsiä pidempiaikaisempaa työtä.

Jo aika monta kesää takaperin olin koko kevään lukenut pääsykokeisiin ja panostanut siihen ihan täysillä. Löysinkin itseni tilanteesta, jossa olin vielä kesäkuun alussa vailla työpaikkaa.

Ahdistus alkoi nousta. Kesätöiden saaminen tuntui vaikealta. Kaikilla kavereillakaan ei ollut työpaikkaa kesäksi.

Selailin työpaikkoja mollista, kunnes törmäsin myyjän tehtävään eräässä vaateliikkeessä. Siinä haettiin osa-aikaista myyjää vakituiseen työsuhteeseen. Melkein ensin ohitin ilmoituksen (”Enhän minä pysty ottamaan kokopäiväistä työtä”), mutta jostain syystä kuitenkin avasin sen ja luin läpi. Onneksi, sillä ilmoituksesta selvisi, että tarjolla olisi lähes täysipäiväistä työtä kesän ajan ja kesän jälkeen saisi tehdä muutamia vuoroja viikossa.

Panostin CV:n ja hakemuskirjeen kirjoittamiseen ja pääsin niiden avulla työhaastatteluun. Kahden työhaastattelun jälkeen sain paikan. Aloitin heinäkuun alkupuolella ja tein ensimmäiset kaksi kuukautta 4-6 työvuoroa viikossa. Kesän jälkeen jatkoin osa-aikaisena opiskelun ohessa tehden ilta- ja viikonloppuvuoroja.

Nyt jälkeenpäin ajateltuna tuo työ oli ihan lottovoitto. Sain fiksua työkokemusta pidemmältä ajalta ja vielä rahaa kerättyä säästöön siinä samassa. Kannatti siis katsoa myös muita vaihtoehtoja kuin vain 'kesätyö'!

SINNIKKYYS KANNATTAA

Toivottavasti sait tästä vähän ajatuksia ja lisäbuustia kesätyönhakuun! Tärkeintä on, että jaksat uskoa itseesi, vaikka muutama ’kiitos, mutta ei kiitos’ -viesti tulisikin matkan varrella. Lopulta kuitenkin onnistaa aivan varmasti, kun vain jaksat olla sinnikäs.

Omassa ensimmäisessä kesätyössäni siivosin rappuja, ja se oli vallan mainio paikka aloittaa työelämä. Sen jälkeen onkin tullut tehtyä yhtä sun toista, ja viimeiset vuodet olen työskennellyt markkinoinnin ja myynnin parissa. En siis ole aloittanut työuraani ’huipulta’, mutta olenkin sitä mieltä, että mitään työtä ei pidä väheksyä. Kaikesta oppii, joten ole avoin uusille, erilaisille mahdollisuuksille! Voit yllättyä.

Jos kaipaat lisäapuja työnhakuun, esimerkiksi mentoroinnin muodossa, Pipsa Aro auttaa. Voin lämpimästi suositella 😊

Ihanaa kesää & aurinkoa!

Kirjoittaja:

Miira Leinonen, Head of Marketing, TalentAdore

”TalentAdore tuo inhimillisyyden takaisin rekrytointiin. Kehittämämme ratkaisu, Virtuaalinen rekrytointiassistentti (VRA), yhdistää rekrytointijärjestelmän (ATS), edistyneen kommunikaatioteknologian sekä älykkään automaation. Sen avulla työnantajat pystyvät kommunikoimaan työnhakijoiden kanssa yksilöllisesti koko rekrytointiprosessin ajan. Positiivinen hakijakokemus parantaa työnantajamielikuvaa, ja yritys parantaa mahdollisuuksiaan löytää sopivimmat työntekijät vaivattomammin. Samanaikaisesti kaikki työnhakijat hyötyvät tietämällä koko ajan, mikä heidän tilanteensa on rekrytointiprosessissa. Prosessin päätteeksi jokainen työnhakija, joka ei tule valituksi, saa myös täysin henkilökohtaisen palautteen. Palaute mahdollistaa hakijan kehittymisen kohti unelmiensa työpaikkaa.”

Ota yhteyttä: LinkedIn tai Twitter

#työnhaku #kesätyö #osaaikatyö #LinkedIn #CV #työhakemus

Kuukauden postaus:
Viimeisimmät:
Arkisto:
Etsi tägeillä:
Tunnisteita ei vielä ole.
SEURAA:
 • Facebook mentori.pipsa
 • LinkedIn Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • Instagram apipsa
bottom of page