LinkedIn-vinkit osa 2
Parhaat LinkedIn-vinkit osa 2
Mitä siellä LinkedInissä oikein kuuluu tehdä? Ei kai profiilin pidä olla täydellinen? Saako LinkedIiin postata muutkin kuin supergurut? Pitääkö LinkedInissä esittää olevansa jotain? Saako työnhakija olla LinkedInissä aktiivinen keskustelujen aloittaja? Miten asiantuntijana erottuu massasta? Kannattaako yrittäjän aktivoitua LinkedInissä?
Lyhyesti:
LinkedInissä kannattaa olla. Siellä on jo reilusti yli 1,5 miljoonaa muutakin suomalaista, jotka kukin etsivät tai tarjoavat jotain. Ehkä he etsivät juuri sitä osaamista, mitä sinulla on tarjota?
Ei ole olemassa täydellistä profiilia. Mutta sen kannattaa ehdottomasti olla ajan tasalla, kattavasti ja osuvasti täytetty ja siinä kannattaa antaa myös persoonan paistaa läpi! Emmehän me ole mitään robotteja. Tietysti kannustan päivittämään profiilia mahdollisuuksien mukaan "koko ajan", mutta täydellistä siitä ei koskaan tule. Parhaat näkemäni profiilit ovat sekä informatiivisia, kuvailevia, persoonallisia ja strategisesti täytettyjä. Miten se sitten tehdään? Ehkä voin auttaa siinä! 😏
LinkedIiniin saa postata kaikki. Ei ole mitään tylsempää, kuin lukea "supergurujen" hehkutusta päivästä toiseen. LinkedIniin mahtuu kaikenlainen osaaminen, kaikenlainen kokemus, kaikenlaiset ihmiset, kaikenlaiset ajatukset (kaikki loukkaava sisältö tietysti poislukien). Parasta LinkedInissä on fiidin moninaisuus, se että kaikenlaiset ihmiset päivittävät kuulumisiaan ja niistä sitten oppivat kaikki! Työttömät, työnhakijat, opiskelijat, "duunarit", asiantuntijat, yrittäjät, johtajat, vaikuttajat, jne jne! Kaikille löytyy LinkedInistä oma nurkkansa.
LinkedInissä ei pidä esittää olevansa jotain muuta kuin olet. Ole oma itsesi. Olet hyväksytty sellaisenaan. ❤
Työnhakijat – kuten kaikki muutkin – saavat olla aktiivisia ajatuksen herättelijöitä, keskustelijoita, vaikuttajia. Anna palaa juuri niin kuin itse haluat! LinkedIn on sosiaalinen media, se on kaikille. 💪
Asiantuntijana erotut massasta parhaiten niin, että puhut itsellesi tärkeimmästä aiheesta johdonmukaisesti, tavoitteellisesti ja usein – tietysti persoonaasi unohtamatta! Valitse itsellesi fokus, olkoon se sitten vaikka tekninen osaamisesi, B2B-markkinointi, LinkedIn-vinkit, etäperehdytys-teemainen postaussarja, vastauksia remontista haaveleville tai vaikka ikoninmaalaus! Taivas on rajana. Jos haluat erottua, niin tämä aiheen valinta ja sitä myöden myös kohderyhmäsi ja tavoitteesi määrittäminen on avainasemassa. Kenelle kirjoitat? Miksi? Haluatko parantaa työllistymismahdollisuuksia? Haluatko lisää kauppaa? Haluatko, että sinua kutsutaan aiheesi tiimoilta puhujaksi tapahtumiin/webinaareihin? Kun olet selvittänyt ensin nämä itsellesi, päätä, miten usein aiheestasi postaat. Jos postaat vain harvoin, ei sinua muisteta. Jos postaat liian usein, saatat alkaa ärsyttää verkostoasi. Mikä on itsellesi hyvä kultainen keskitie? Ja viimeisenä, älä unohda persoonaasi! Postaa omana itsenäsi, kaikki päälleliimattu näkyy ja muuttuu hyvin pian tylsäksi.
Yrittäjän kannattaa ilman muuta aktivoitua LinkedInissä! Kuten mainittu, siellä on jo reilu 1,5 miljoonaa suomalaista käyttäjää, joista suurin etsii tai tarjoaa jotain, toisin kuin esim. Facebookissa tai Twitterissä, joissa enemmänkin vain tapetaan aikaa. Tässä valtavassa poolissa voi – ja onkin – sinun seuraava asiakkaasi. Sen ei ole väliä, oletko kukkakauppias, remonttiyrittäjä, markkinointikonsultti, ohjelmistoyrittäjä, asiakkaasi on LinkedInissä. Tämä kanava kannattaa ilman muuta jo v. 2021 ottaa haltuun ja hyödyntää! Omaa yritytäni ei olisi syntynyt ilman LinkedIniä eikä se myöskään kasvaisi ilman sitä.
👉 Jos tarvitset apua LinkedInin haltuunottamisessa, niin minä olen siihen just oikea ihminen! Lue täältä lisää ja ole minuun yhteydessä! Autan tosi mielelläni sinua/teidän organisaatiotanne siinä, kuinka LinkedIn-mörkö taltutetaan kerralla. 💪
Ystävällisesti,
Pipsa Aro
House of Ikigai